Mandelmanns

En dröm, mogna persikor i växthus.
Ankdamm
Mispel
En av de mest inspirerande utflykterna på länge. Jag kan varmt rekomendera ett besök i Mandelmanns trädgårdar. Boken köpte jag i deras gårdsbutik, den är en guldgruva av kunskap. God fika med hönor som strök sig mot benen under bordet.
 
 
 

Lantkök

Vi har börjat att fixa vårt kök. Jag specialbeställde skåp till mina av min duktiga man. Skåpen blev precis som jag tänkt mig. Knoppar från specialbeslag.
 
 

Blåvitt

Jag faller alltid för blått och vitt porslin, skålen är så vacker och talar för sig själv. I framkanten syns en lagning men det gör inget, det är ju äkta patina.

Minette

Minette är en albaros som även kallas Svearnas ros. Rosen har runda, speciella knoppar som man inte kan ta miste på, hon är tålig och anspråkslös. Minette tycker inte om att få regn på knopparna som då kan mögla. I sommar blommar hon så vackert då vädret har varit perfekt för henne. En riktig bokmärkesros.

Roskraft/Skillinge

Roskraft är en plantskola på österlen som säljer enbart rotäkta rosor. Jag köpte bla en ros som är densamma som den på bilden Pauls Himalyan Musk. Jag har aldrig sett så fantastiska klängrosor i hela mitt liv.
Mysigt Bed and Breakfast i skillinge. En promenad genom "Sträden" med småhus, stockrosor och överdådigt blommande rosor. Dagen avslutades med ett besök på Karossgården i Gladsax.

Sicilien blomma

Denna skönhet har sitt ursprung i Italien, nu blommar den hemma hos mig. Jag tror att namnet är Jasminoides pandorea. Hoppas att den ska trivas länge hos mig.
 

RSS 2.0