Husmoderns rådgivare

I en veckotidning fanns det några bra tips som man tagit ifrån denna fantastiska bok. Här kan man läsa om hönskötsel, trädgårdsodling, fläckbortagning, hur man stickar, virkar samt hur man tar hand om barn dvs allt.
 
 

Kura skymning!

En av fördelarna med hösten är att man kan kura skymning som man sa förr. När kvällen kommer satte man sig och kurade när mörkret sänkte sig. 
Jag köpte min första Cyklamen häromdagen det är en riktig höst/julblomma. Ha en trevlig söndag!

Svamp?

En tur i svampskogen min sambo fann tio trattkantareller, var är svampen?
Röd flugsvamp, så vacker men inte riktigt den svamp vi letade efter. Vi njöt ändå av att spendera tid i skogen det är alltid skönt. 

Ha en skön hösthelg!

Varning

När jag blir gumma ska jag klä mig i purpur och hatt i rött som inte matchar och inte klär mig.

Och jag ska använda folkpensionen till brännvin och genombrutna handskar och sandaler av satäng och säga att vi inte har råd med smör.

Jag ska sätta mig på gatan när jag är trött och provsmaka i affärer och tillkalla brandkåren och dra med käppen efter staketet och ta igen för att jag var nykter som ung.

Jag ska gå ut i regn och tofflor och plocka blommor i andras trädgårdar och lära mig spotta.

Jag ska klä mig i rysliga blusar och bli fetare och äta två kilo korv på en gång eller bara bröd och pickles en hel vecka och samla blyerts- och bläckpennor och ölbrickor och grejor i askar.

av Jenny Joseph

 Fin dikt, tänkvärd tycker jag!

Uppe med tuppen

 
Familjen sover, jag bakar bullar.
Efter bullbaket funderar jag på att göra något med äpplen. Äppelgele har jag aldrig gjort, vi får se? Ha en trevlig söndag!!!

Vacker plats

En plats jag funnit då jag vandrat genom mina släktled, jag sparar den i mitt hjärta.
 

Fredagsmys

Här kommer en bild på min kära kökslampa. Ursprungligen en fotogenlampa men jag köpte reservdelar och kunde byta till el utan åverkan på lampan. Gardinen hitade jag på loppis för 20kr troligtvis en avklippt duk ( jag har inte klippt av den).
 
Ytterligare en köksbild. Den lilla lampan vid fönstret är en egentligen källarlampa.  Jag satsar på lättskött och lättstädat, lampan är lätt att torka av så den fick bli kökslampa.
Vi skördar fortfarande hösthallon. Skörden brukar vara fram till frosten dess att kommer.

En dröm

Idag hade jag turen att springa på boken Lantlig Charm i den underbara butiken Käddilin. Jag har länge önskat mig boken men av olika anledningar har jag ej köpt den förut. Paketet är en framtida present till ett kommande födelsedagskalas.
I boken finns ett recept på äppelkaka som jag ska prova att baka till helgen.
 
Jag längtar till jul, jag älskar julen. Boken inehåller många fina julbilder.

På återseende

Med vemod i hjärtat säger jag på återseende till mina pelargoner. Pelargonerna har nu intagit sin plats för vintervila efter att jag vattnat igenom krukorna rejält och tagit bort blomstänglarna. Vi ses i januari då ska jag klippa ner och plantera om, sen framåt mars, april får ni komma in igen. 

Höstkänsla

Jag älskar att plocka buketter av höstastrar, då känner jag mig rik!
 
Ännu en vacker höstmadam.
Humlekottar
Sist men inte minst våra nya pelaräppelträd Bolero och Polka träden ska bli portal till vår äng. Iden att göra en portal av pelaräppelträd fick jag då vi besökte Mandelmanns trädgård i somras.  Portalen kommer att finnas kvar länge, den är vacker både när den bär frukt och blommar. 

Blandad kompott

Stickad klänning får bli till nästa sommar.
Höstbukett
 
Jordärstskockor som blommar.

Lillagården

Hedemorahöns, halvstora kycklingar var några av de djur vi hälsade på idag på min systers gård.
Vackra alpackor. 
Insekshotell.
Röd flugsvamp.

Mormors symaskin

I sommar har mormors symaskin hittat hem till mig. Den är så fin och väcker många minnen. I vinter ska den få vara sybord till min "vanliga" symaskin. Duken har jag broderat för många år sedan, rosorna är av sorten Minette.

Plommonpaj

I veckan fyller min sambo år. Jag förbereder en liten sammankomst har bakat två plommonpajer. Receptet är egentligen gjort på persikor, kanske kan jag göra pajen med egna persikor i framtiden.

RSS 2.0