Polkabetor

Till min lycka fann jag polkabetor i butiken häromdagen. Jag var tvungen att forografera, de är så vackra och nyttiga sägs det. Fröpåsen med blandade sorters betor får vänta ett slag till sådd. Eftersom jag inte har ett jättestort grösaksland så passar det bra med flera sorters fröer i samma påse.
Rostade rotsaker är sååå gott! Lite olivolja ringlas över grönsakerna flingsalt och en liten bit ädelost smulas på toppen. Klart.

Ljusstöpning

Idag har jag och min dotter stöpt 75 stycken ljus och två grenljus. Ljusen blev inte perfekta men det är en del av charmen.
 
Nu har vi ljus till nästa jul.

Camelia

 
 
Någon cameliadam blir jag nog aldrig. Svårare växt får man leta efter, kinkig med både temperatur och bevattning men tillika underskön. Jag har haft kamelior tidigare och fått dem att blomma men efter ett par år har de plötsligt tappat blad och dött. I fjol köpte jag denna lilla camelia som nu har stora fina knoppar, man ska dock inte ropa hej, camelian kan plötsligt tappa sina knoppar. Denna planta består av två stammar en med vita blommor och en med rosa blommor. Foton på blommorna kommer senare hoppas jag.
 

Så var det vinter

Hönsen trivs i sitt "nya" utedass! Nu när kylan kom tyckte jag att det passade bra att städa hönshuset och ge hönorna ny halm och nytt hö. Eftersom hönsen inte vill gå ut, så har de lite att göra inne istället. Jag gav dem ett par äpplen och strödde lite havre i halmen så hönorna har något att leta efter.
Även vildfåglarna får extra mycket mat nu när kylan slagit till.
Krikonkvistar som spirar. Spooky kom som skjuten ur en kanon kanske något spännande på gång?
 

Ripple

Äntligen på gång med ripplevirkning, med hjälp av snäll väninna, tack Maria och bloggen Attic 24 så är jag på gång. Denna virkning är jätte enkel när man kan den men problemet för mig var att hitta ett vettigt mönster. Den lilla filten är till en dockskåpssäng, den lite större filten till en "vanlig" docksäng. Garnet tillden större filten blev över när jag stickade en tröja till mig själv för 30 år sedan. Bättre sent än aldrig. Ripplevirkning är lätt beroende framkallande så, roligt.
 
Ranunkler är en av mina favoritblommor som jag köper så ofta jag kan.

RSS 2.0