Spiklåda

Det sista av mina fynd från helgen var den här spiklådan. Lådan är som gjord för att förvara stearinljus i och får stå framme som prydnad. Fjärdrarna har jag samlat ihop under mina promenader, jag älskar fjädrar de är så vackra.
Etiketten sitter kvarsom extra krydda på moset, det är patina av klass.
Nu blir det mys i soffan med Lantlivs julnummer. ha en skön kväll!!!
 

Tavlor

Idag har jag varit i en av de mysigaste antikaffärer jag besökt på länge.  Jag köpte flera saker bla spegeln och tavlan med flickan som broderar. Förälskelse vid första ögonkastet flickan hänger bredvid min hörna i soffan där jag sitter och handarbeter, passar väl bra. Affären heter Murarbacken och har en egen hemsida.
Nu fick vi hänga om alla tavlor i vardagsrummet, men tack vare min dutiga väninna Maria blev jag nöjd. Tack för hjälpen. Jag kommer noga att byta ut fler tavlor så småningom. Jag köpte en sak till den visar jag en annan dag. Nu väntar en ny vecka!

Pyssel

Idag har jag färdigställt mina två av mina bolsterkuddar. Kuddarna har varit julröda från början men blivit blekta och får förlängt liv hos mig som engelsktröda.
Det är svårt att återge färgen på foto nu denna mörka årstid. Men visst blev dom fina?
Har börjat på en filt med mormorsränder så kul att virka. Har som ni ser provat andra tekniker men inte tyckt att det var lika roligt att virka. Ha en riktigt bra dag!!!

Mysbelysning

Alla som läser min blogg vet ju vid det här laget att jag tycker om det äkta, autentiska, gamla, antika osv.... Men här kommer ett undantag LEDljus som lyser upp trappan på kvällen. Ibland får säkerheten gå först. Ser ni de fina höstfärgerna i det lilla fönstret. 
Ljusen ger en mysig stämning och skingrar lite av mörkret. På platsen där ljusen nu står brukar vi ha en liten gran. Det går fort till jul jag längtar!!! Ha en bra kväll!!!!

Bolster

Igår tog jag tag i ytterligare ett av mina loppisprojekt. I somras köpte jag fyra bolsterkuddar för 15 kr stycket som jag la in  i vårt uthus. Eftersom jag bestämt mig för att färdigställa alla projekt så fixade jag kuddarna igår. Först sprättade jag upp alla kuddar och tömde fjädrarna i en säck, sedan börjar det jobbiga, efter att ha vänt tyget ut och in, att borsta av kuddarna. Det ryker och man blir full av"flock". Efter att jag borstat färdigt tog jag linoljesåpa på alla fläckar och det var många, in i maskinen 60 grader tvättar med vanligt tvättmedel och en skopa fläckbortagning och hät är resultatet. Rena och fina inte en fläck kvar. 
Jag vet precis var jag ska kuddarna när de är färdiga.
Idag blev det smoothie med egna hallon och vinbär till frukost, lyxigt! Ha en bra söndag!!!

Mysveranda

På min veranda har jag en liten soffa med fårskinnsfällar. Där kan jag sitta och "umgås" med mina blommor.
Nu har jag tagit in alla mina blommor på vinterförvaring. Nu är det höst på riktigt!!! Ha en bra kväll!

Livsviktigt!

Jag vill dela Pia i Ateljes skogslyktans blogginlägg så att vi blir medvetna om att allt fler människor i vårt samhälle mår dåligt. Som förälder har jag alltid tänkt att de saker man står maktlös inför är självmord och droger. Så många människor lever med den smärtan och maktlösheten varje dag. Tänker på Pia och hennes familj varje dag och har nu tagit mod till mig att skriva ett inlägg. Rädslan att skriva fel ord är stor men viljan att skriva tog över till sist. 
På bloggen Atelje Skogslyckan kan ni läsa Pias inlägg.

Släktsaga

Detta hus är min farfars föräldrarhem som stått obebott sedan 50-talet. Huset är så vackert det känns så sorgligt att det står tomt. Jag har haft kontakt med ägaren flera gånger och han har varit snäll och låtit mig och min syster komma in i huset och titta.
Baksidan på huset. Min farfar dog då min pappa var 16 år en smärtsam och hemsk erfarenhet för min 
pappa. Min pappa kunde aldrig förmå sig att prata om farfar jag tror att det gjorde alltför ont. följden blev att jag visste väldigt lite om släkten på pappas sida men med hjälp av kyrkböcker och snälla släktingar så har jag nu samlat in massor av information och kort på släkten.
När vi var i huset fick vi ta vad vi ville, jag tog en gammal resväska full med gamla underkläder ock en vacker lerkruka med fat. Min syster tog en gammal bandväv som hon har använt att väva band på. Detta "linne" som låg i väskan har nu blivit en tavla i mitt hem. Ett gammalt kuvert adresserat till farfarsfar skrivet med bläck får också plats innanför ramen.
 
Denna "BH" skickade jag till USA, till pappas kusin Nina. Nina skrev och berättade om vad farfars äldsta bror sa om livet hemma i småland, det var ett hårt liv böderna fick jobba i skogen och hjälpa till på gården.
 
Huset minst hundra år tidigare. Kortet skickade Nina till mig vilken skatt, jag blev så glad. Framför huset står farfars föräldrar och två av bröderna, de hade tio barn fem flickor och fem pojkar. Har du inte börjat att släktforska så sätt igång! Börja att fråga släktingar om din historia och be dem ta fram gamla kort ur sina gömmor.  Kyrkböckerna är mindre viktiga de finns kvar.
 
 

Färdigt!

Idag kom vår takrosett på plats och den höll! Gips är ett mycket ömtåligt material eftersom rosetten är både gammal och lagad höll vi andan innan vi fick den på plats i taket. Visst syns lagningen i mitten  om man tittar noga, men alternativet var att slänga den (inget alternativ i mitt tycke). Jag målade med linoljefärg en chanstagning ingen i färgaffären ville rekomendera att göra så. Min tanke var att färgen skyddar gipsen och det verkar fungera bra.
Så kom lampan på plats igen visst gifter de sig fint med varandra. Ännu finare hade rosetten gjort sig på ett vitt putsat tak men man kan inte få allt!!!
Lampan dammad, prismorna putsade och skruvarna övermålade jag är så nöjd. En gammal trasig takrosett fyndad på loppis för 40 kronor fick nytt liv. Ha en bra dag!!!!

Försmak

I fjol hade jag turen att komma över ett gammalt vackert träpussel på tradera. Pusslet är ganska svårt och bitarna glider lätt isär men ändå är det så roligt att lägga.
Idag har jag kärt besök, vi lägger pusslet tillsammans.
En liten försmak av jul känner vi idag. Orginalkartongen fanns med vid köpet.

Takrosett och bröd!

För ett tag sedan hittade jag denna vackra takrosett på loppis för 40 kr. Mitten på rosetten var trasig, tyvärr glömde jag att ta en bild innan jag lagade den. Jag hade gips hemma så jag fyllde igen hålet utom ett litet hål där kroken ska vara. Att fotografera ur konstiga vinklar har min dotter lärt mig. En bonus är att nu får ni se hur min vackra kinaskål ser ut innuti.
Här syns det att jag lagat rossetten, imorgon ska jag köpa färg och måla den hoppas att det kan funka med linoljefärg. Vi får se när vi kan hänga upp den i taket?
Det börjar bli en vana att baka på söndagarna, idag har jag bakat frukt och nötbröd. Viken skillnad på eget bröd och köpebröd.
 

Solig hösthälsning!

l
En solig strålande dag, promenad vid havet och även ett dopp tog jag. De senaste åren har jag badat fram till oktober, och sedan börjat att bada i april igen känslan efteråt är oövervinnerlig tyvärr varar känslan  inte för evigt.
Höstastrarnas tid så vackra och fulla med insekter och fjärilar.
Vår "äng" längst ner i trädgården. Träden börjar att skifta i gult, kan inte låta bli att skänka en tanke till våren då ängen är blå av scilla. Nu är nästan alla mina blommor som varit ute på kollo i sommar inne. Det är mycket roligare att bära ur dom på våren än att ta in på hösten. Vad tycker ni? Ha en bra lördag!!!

Kallmangel

En gång om året åker vår gamla kallmangel fram, igår var en sådan dag. Vår mangel står bakom en dörr på verandan när vi inte använder den, vi har så dåligt med förvaring i vårt hus så vi får använda varenda vrå och skrymsle. Ni som bor i gamla hus kanske känner igen er. 
En detalj på mangeln, den är vacker i sig tycker jag och fungerar perfekt. Jag dänker det som ska manglas dagen innan och lägger i en plastpåse så att det håller sig lagom fuktigt. Det blir dukar och handukar vi manglar inte lakan eftersom det är lite omständigt att ta fram mangeln. Det krävs två stycken för att mangla en som vevar och en som matar in det som ska manglas, teamwork hihi.
Det blir mer plats i linneskåpet när allt är manglat. 
Mitt linneskåp som var den första gamla möbeln jag köpte för 31 år sedan. Ha en bra dag!

Tassavtryck i mitt hjärta!

Vår "gamla" katt Bamse finns inte med oss längre men jag vill ändå skriva om honom, det är nu två år sedan han gick bort. Bamse föddes i grannhuset det var min dotter som såg att det fanns massor med kattungar som sprang ut och in genom en liten lucka i garaget. Vi frågade om vi fick köpa en och det fick vi en krona kostade han. Vid den tidpunkten studerade jag och var hemma mycket Bamse var vid min sida hela tiden en liten boll som låg bredvid mig i kökssoffan. 
Så klok och vacker. Bamse kunde klockan? varje morgon satt han vid trappan och väntade på min man när han gick och hämtade tidningen, varje dag satt han och väntade på barnen när de kom från skolan. När vår son slutade frirtids så var det Bamse som var hans trygghet när han kom hem,han var inte ensam. Han patrullerade tomten gick aldrig ut på vägen, han var en mycket trogen vän.
Bamse blev 13 år han föddes i grannhuset och dog här hemma lungt och stilla av naturliga skäl. 
Några månader innan Bamse gick bort gjorde jag tassavtryck i gips på våra katter. Bamses avtryck är längst ner till höger. Vi saknar dig du gav oss så mycket glädje!!! Tack för att vi fick vara din familj!!
 
 
 

RSS 2.0