Ljusstöpning

Idag var det dags att ta fram grytan som vi har när vi stöper ljus. Vi har som tradition sedan tre år tillbaka jag och min dotter att stöpa ljus efter jul, långt från all julstress. När julen kommer ligger ljusen färdiga och väntar.  Hinken vi doppar ljusen i har jag fått av min syster, hennes svärfar har gjort den, den fungerar perfekt. Grytan som jag köpte senare hittade jag på loppis för 30 kr vilken tur precis lagom bred.
 
Kvällen innan knöt jag fast alla vekar på blompinnar. Viktigt när man stöper ljus är att se till att vekarna blir mättade med stearin vid första doppet. Vi hänger upp ljusen mellan två stolar som ni ser på bilden.
Vi jämnar till ljusen i nederkant efterhand som vi stöper. Tre kilo ljusmassa och en hel del ljusstumpar blev 75 ljus idag härligt att ha på lager. Det är rogivande att stöpa och idag blev ljusen jämnare och finare, det är ett hantverk tar tid att lära sig.
Några av våra vackra ljus inte perfekta men handgjorda. Ha det så bra!!!!

Söndag

Krikonkvistar som jag plockade förra helgen har slagit ut, små skira blommor.
Mitt citrusträd har gett skörd, vet ej vilken sorts träd det är men det ger små beska frukter. Marmeladen blev riktigt "engelsk" med sting i, men god enligt mitt tycke.
Ha en bra dag!!!!!!

Längtan

Jag vet inte hur det är med er? Men jag längtar efter våren, efter att kunna kratta fram alla vårlökar och förbereda trädgårdslanden. Alldeles för tidigt jag vet, men längta kan man väl få göra? För att tjuvstarta lite har jag sått tomater och chili och planterat om mina pelargoner. Ha det bra!!!

Efter festen

Vi hade examensfest här i fredags, min dotter tog en betydelsefull yrkesexamen. Jag är så stolt. Men efter en sådan tillställning går liksom luften ur mig, jag vet inte om det är så för alla?
Idag har jag gjort chiliflakes av egen chili och kryddar klyftpotatis med eget örtsalt. Sådana enkla saker som gör att jag känner mig rik!!! Jag har satt tomat och chilifröer och tillverkat egna papperskrukor att skola om fröerna i framöver.
Min rosmarin som övervintrat för tredje vintern på min veranda. Jag tuggar i mig ett blad då och då. Det sägs att, rosemary for memory, försöka duger ju hihi. Ha det bra!!!!

Kattlyx

Idag har båda mina katter poserat på denna pidestal. Mina katter är blandraskatter LillaBlå är 6 år och son till vår andra katt Spooky. LillaBlå är tillgiven och beter sig mer som  en hund än en katt. Han travar fram och är inte smidig alls, tycker inte om att vara själv. LillaBlå är sonen och mannens favorit.
En stilig men stor katt, mycket päls. LillaBlå är rädd och osäker hoppar högt för det minsta lilla.
 
Mamma Spooky lugn och trygg, självständig, kommer och går som hon själv vill en typisk katt. Min älskling!!!!

Lek

 
Idag har jag roat mig med att pynta denna låda som jag också köpte på Murarebackensantikt o loppis innan jul. Tyvärr är det svårt att ta kort ljuset är uselt, trots att det är dagsljus. Jag la gamla trasiga klockor och stenar i de olika facken ett par ranunkler i loppade småflaskor, sedan var det klart. Min Man undrade vad det var för bråte. Shabby for you, Chic for me!!!!!
Jag har även bedrivit lite detektivarbete och fått tag på en hönsuppfödare som ska lägga ägg i sin kläckare åt mig,  kycklingarna ska bli hönor som lägger turkosa ägg, det ni!!! Hur har ni det i gråvädret? 

Denna dagen!

En tur ner till underbara österlen igen. Det har nog inte undgått någon att vi älskar österlen!!!! En underbar promenad i Baskemölla vid havet.
Vackra hus vid strandkanten och gräsmattor som fortfarande är gröna. Man kan ana våren runt husknuten.
En grön julros längs stigen.
En fantastisk dag som vi sparar i våra hjärtan!!! Hoppas ni har det bra!!!

RSS 2.0