Tiden

Mina vackra gamla fickur alla trasiga men lika kära ändå. Det som slår mig är att alla delar är gjorda med samma känsla, urverket är lika vackert som utsidan. Sommarens sista ros, tyvärr de gammeldags rosorna har gjort sitt för i år. Idag har jag lunchat med en kär vän vid vår vackra Levrasjö. Ha det gott!!!

Dockan Anita/fortsättning

Idag har jag påbörjat lagningen av dockan Anitas huvud. Jag tog kontakt med en dockdoktor som gav mig ett kostnadsförslag på 1000kr för att laga dockans huvud. Dockdoktorn sa att celloid åldras och att hon kommer att gå sönder igen=ingen ide att laga henne. Jag är envis och tänkte att jag får försöka själv, har läst allt om spackel på nätet. Idag efter jobbet så körde jag till Biltema och började fråga personalen efter råd och fick många förslag. Till slut kom det en tjej som tyckte att mitt projekt verkade roligt. Vi enades om att jag skulle prova kemiskt träspackel, det går att måla och slipa. När jag kom hem tvättade jag Anita med lacknafta och tejpade över sprickor och hål med sidentejp. Sedan blandade jag kittet som är ett 2 komponentskitt. Jag kavlade ut det med en glasflaska och täckte lagningarna i kanterna jämnade jag ut materialet så mycket jag kunde. Hör och häpna efter en timme hade kittet härdat, det fungerade. Nu återstår slipning, det är långtifrån perfekt men hon är hel utan hål jag har gjort ett nytt skal. Det blev faktiskt bättre än jag trott. Nu har jag ytterligare efterforskning att göra innan jag bestämmer mig för vilken färg jag ska måla huvudet med. Fortsättning följer!

Dockan Anita/fortsättning

 

Fina klänningar

Igår hade vi en jätterolig fotosession i trädgården. Två av våra barnbarn var iklädda de här vackra klänningarna. Klänningarna fick jag av en släkting när de skulle flytta, vilken tur att de vet att jag älskar gamla saker. Klänningarna är så arbetade, den lilla har smock och den större broderade blommor. Det finns byxor också till den lilla klänningen. Ha en bra kväll!!!!

Äppelkaka och ved

I helgen har min duktiga sambo kört in all vår ved i vedboden. Nu har vi ved så att vi kan hålla värmen i vårt gamla och till viss del oisolerade hus. På granntomten som är en ödetomt har jag plockat fina sommaräpplen. När vi ikväll får oväntat besök så blir det äppelkaka till fikat. Igår var det bara 12 grader varmt i havet, lite kallt även i mitt tycke. Får se om det blir bad ikväll? Ha en bra kväll!!!

Anita

 
Detta inlägg gör jag för min mammas skull hon har tillgång till dator nu i helgen. När hon var liten hade hon en sådan här docka Anita som jag tyvärr "lekte" sönder. Igår loppade jag en likadan dock för 40kr. Dockan är trasig och ska få komma till en snäll dockdoktor så smånigom. Hennes fina kläder har jag nu tvättat och ska laga det som behövs, ni ska få se henne när hon är lagad och fin igen.

Lavendula igen

Lavendula har vuxit, hon är en orädd och tillgiven höna. Nu har hon och hennes kompisar som jag köpte i Klippan fått komma ut en liten stund varje dag och vara frigående. Det nedersta kortet är suddigt men det är svårt att fotografera höns. Jag tog med kortet för att ni skulle se färgerna, tuppen som är prickig kommer att bli hur vacker som helst, han skimrar i koppar det syns inte på bilden. Den gula och svarta hönan som skulle bli prickiga det är nog tveksamt hur det blir med det, dom är fina ändå. Mina små kycklingar växer och frodas det blir en pärgrå höna i den kullen med/Lavendula nummer två. Idag har jag tänkt bege mig ut i svampskogen. Ha en bra dag!

Järnskrot och vial

En gammal parasollfot som numera tjänstgör som marschallhållare. Min vial ändrar sig hela tiden, nu är halva denna blomman rosa. Ha en bra dag!

Mysigt

Mysigt att tända ljus om kvällarna. Nu blir det kaffe med dopp......kvällsdopp i sandviken. Ha det gott!

Hallon/Krusbär

Äntligen fick jag tag på hallon till ett "bra" pris 40 kr litern. Jag handlade på torget i Karlshamn både mysigt med alla torgstånd och som sagt ett bra pris. Vi älskar hallonsylt i vår familj, även om inte åtgången på sylt är stor nu för tiden. Krusbären ska jag göra saft på Krusbärs/Lime saft. Ska bli kul att testa har aldrig gjort krusbärssaft förr. Fatet som hallonen ligger i har ett mönster som heter Dahlia och kommer från rörstrand ett av mina favoritmöster vad gäller gammalt blåvitt porslin. Jag har en Dahliakanna också som är krackelerad och shabby, därav desto vackrare. Ha en bra dag!!!

Lånta fjädrar

 
Jag har pippi på fjädrar, vitsigt värre! Det började med att mina barn hittade varsin randig fjäder när vi var ute och plockade svamp. Nu har samlingen vuxit sig ganska stor. Den långa fina fasanfjädern hittade jag nu i sommar. Ha en bra kväll!!!

Min kökslampa

Mitt auktionsfynd en fantastiskt vacker oljelampa. Jag ropade in den för 550kr =680kr med alla avgifter (blir en hel del), i mitt tycke billigt. Nu har jag beställt reservdelar för att göra om lampan till att drivas med el istället för fotogen. Det finns imitations brännare som passar till gamla lampor tydligen har vissa saker varit standard även förr i tiden. Det var inte helt enkelt att lista ut vad jag behövde för "mått" vi får se om den passar. Kupan till lampan är väldigt enkel tulpanformad, den och hela lampan får ni se när jag hängt upp den i köket. 

Stor/Liten

Mina fynd från Blåa Loppan stor och liten Marabou burk 15 respektive 10 kr ett mycket bra pris. Jag har länge varit  på jakt efter gamla kryddburkar men de brukar kosta runt 80 kr vilket jag tycker är för dyrt. Den lilla CAP burken har jag fått av min mormor, den stora loppade jag för 20 kr också ett fynd. Jag använder alla gamla saker jag köper så nu innehåller burkarna kryddor av olika slag.

Siciliensticklingar

Alla sticklingar jag tog på Sicilien har tagit sig. Thunbergia, en rosa jasmin och boganvillea. Dessutom har två aprikoskärnor och tre limekärnor grott. Drömmen om exotiska klängväxter på altanen kan bli sann!!!! Ha en bra dag!

Skörd

 
Tomaterna vi har i växthuset i år är två plantor med randiga och gula tomater. Ränderna är svåra att se på bilden. Idag skördade vi vår första potatis, vi provade att skörda efter midsommar men då fanns inga potatisar i jorden. Sist men inte minst min polkagrisrandiga ros Rosa Mundi. Idag har det blivit många bad varmt och skönt i havet nu.

Torghandel

Vackra vyer över torget i Kristianstad. När jag ser Chrysantemum tänker jag på hösten hm........

Blåa Loppan

Ett besök på Blåa Loppan, loppis och second hand butik är att rekomendera. Butiken ligger på Österlång 11 i Kristianstad in på gården. Jag hittade ett par små fynd som jag kan visa senare, Min väninna som är väldigt förtjust i porslins hundar missade denna ståtliga hund.

Koloniromantik

Idag har jag besökt vårt fina koloniområde. Jag måste säga att det är inspirerande att insupa atmosfären bland stugor och små trädgårdar. 

RSS 2.0