Sybehör

 
Fina trådrullar från förr. Virkad spets, loppisfynd. Igår var jag på auktion och gjorde ett riktigt fynd som jag  visar senare. Ha en skön afton!!!

Kvällsdopp

                                               
Igår kväll var en härlig ljummen kväll. Jag älskar kvällsdopp och känner mig lyckligt lottad som bor vid havet. Även efter att semestern tagit slut tar vi ett dopp på kvällen, så härligt. Min dotter har tagit bilderna, hon är duktig på att fotografera till och med med min kamera.

Fulländad kapsel

Idag har jag plockat vallmo kapslar för att trygga nästa års skörd. "Buketten" får stå tills jag tröttnar då tar jag vara på fröerna och sparar dem till nästa års sådd. Jag tycker den grågröna färgen på vallmokapslar är så vacker.

Magisk värld/fortsättning

Tasha lever i ett hav av blommor bokstavligt talat. Hon omger sig med antika möbler, textilier osv som ni ser på bilderna. Hennes djur består av höns nubiska getter hundar och katt. Jag rekomenderar er varmt att låna eller köpa boken den är en stor inspirationskälla.

Magisk värld

Tasha Tudor är en av mina förebilder vad gäller inredning, trädgård och livstil. Efter att ha sett ett reportage om Tasha i en kvällstidning köpte jag hennes bok. Bilderna talar för sig själva.Fler bilder från boken kommer i nästa inlägg.

Jag är och badar

Vilken tur att man kan tidsinställa blogginlägg. När ni läser detta inlägg så är jag och badar. Min lilla griffeltavla är jag så glad för. Vi använder den och skriver små meddelanden på till varandra. Nu blommar höstanemonerna, en av mina favorit blommor, speciellt knopparna är så vackra.

Kryddland på altanen

I en gammal zinkbalja har jag många av mina kryddörter nu i sommar, två sorters salvia, cironmeliss, citronverbena, basilika, timjan och salva. Till grillat är det så gott att hacka ner lite av varje krydda i turkisk youghurt och lite flingsalt på mmmmmmm smakar italienskt.

Blått & Vitt

Blått och vitt, favorit i köket. Jag älskar blåvitt porslin och har samlat på det i många år. På stark andra plats kommer rött och vitt. En vy i mitt kök, hyllan fanns när vi köpte huset likaså pärlsponten bakom masonit skivorna. Gissa om jag blev glad när jag såg vad som fanns bakom skivorna. Ha en bra kväll!

Den perfekta veranda lampan

Jag letade länge efter en taklampa till min veranda. Hurdan lampa vill du ha? Det vet jag när jag ser den. Jag fann den på loppis till slut, glaset var trasigt den kostade 75 kr. Vi bytte glaset, min sambo beställde nytt glas hos glasmästaren. Lampan har kostat 175 kr sammanlagt och jag älskar den. Rosa prismor längst upp och vackra detaljer. Nu letar jag efter en kökslampa, samma sak jag vet när jag ser den.

Tillökning

Vi har fått kycklingar. En av mina hönor har ruvat äggen i en rabatt. 4 ägg hade hon i sitt hemliga rede, 3st blev till kycklingar. Färgerna kan ni se på bilderna, den ljusa kan vara pärlgrå som Lavendula jag köpte innan i sommar. 

Bolstervar

Nytvättade madrasstyger hänger på tork, i bakgrunden ser ni höstanemoner en av mina favoritblommor. Det gråa tyget är ovanligt men så vackert, tänk er det ihop med rött till jul.

Det gula guldet

 
Kantarellerna fick jag igår. Vilken känsla att sticka ner näsan i skålen och lukta på kantarellerna. Måste prova min lycka i svampskogen!

Tupp till salu

Min snälla vackra tupp säljes på Blocket.

Kockumsgrytor

Mina kockumsgrytor använder jag dagligen. Stekgrytan köpte jag för många, många år sedan. De två mindre grytorna har jag köpt senaste året Fördelen med kockums är att de ligger så bra mot plattan att det går mycket snabbare att tex koka upp vatten. Ett bra sätt att rengöra grytorna på är att använda rabarber, oxalsyran gör grytorna som nya.

Krukväxter/Favoriter

 
Min porslinsblomma blommar vackert och troget, Tack Maria! Blombordet är ett av mina bästa loppisfynd 100 kr orginalmålning i en vackert grön ton, passar perfekt till mina Mårbacka pelargoner. Solljuset silas så vackert genom växternas bladverk, en härlig morgon!

Loppisrunda

Loppisrunda med fina väninnan Inger. Jag blev så glad när jag hittade de gamla gasögonen 10kr. Allt tillsammans 35kr en bra loppisdag.

"Snörhållare"

 
Igår när det regnade fixade jag med mitt skafferi, satte in en ny hylla. En sak som stört mig länge är snörena som ligger och rullar upp sig i skåp och lådor. Googlade snörhållare och fick inspiration. Man tager vad man haver så här blev resultatet, fyller sin funktion, inga mer trassliga snören i mina lådor.
 

Svunna tiders vardagslyx

Denna vackra Rörstarnds tvättservice fick jag när jag var med min syster och tittade på ett hus. ( Min syster köpte inte huset.)Damen skänkte den till mig för att jag tyckte att den var såååååå vacker, det tycker jag fortfarande. Servicen står på min spegelskänk i vardagsrummet och jag njuter av den varje dag. Ibland använder jag kannan att sätta blommor i.

Vardagslyx

Mitt badrum är inte speciellt lantligt. Men en blomma i den gamla glasflaskan försöker jag ha när det finns tillgång till färska blommor. Rosa Mundi pryder platsen för dagen. Tvålen har jag gjort själv. Nu har jag plockat blåstång för att "konservera"sommaren i tvålform. Så nästa omgång tvål kommer att lukta hav, det luktar sååå gott.

Min vita vial

Vialen har kommit till mig som frö, ett frö jag plockade i skogen. Jag planterade fröet och en planta grodde, vilken vinstlott, den är polkagrisrandig, har aldrig sett en sådan vial förut. Grindarna har min sambo snickrat i precis rätt (lantlig) stil tycker jag.

Skörd

Jag har plockat av de första hallonen, så gott att äta med mjölk. Vinbären ska jag styckfrysa som de är i klasar och ha till ev tårtor och desserter i vinter.
 

Hässja hö

Idag har vi "hässjat" höet. Tanken är att mina hönor ska få hö att sprätta i till vintern. Kanske får dom lite sommarkänsla då!

Kattmys & Stickning

 
Jag har gjort egna disktrasor av bomullsgarn som jag använt ett tag, trasorna fungerar bra. Eftersom jag läst att lingarn har en naturlig antibakteriell effekt blandar jag nu lingarn och bomullsgarn, linet är dessutom vackert tycker jag. Min lilla katt tyckte inte att jag skulle sticka nu på morgonen. Prioritering kattmys och sedan stickning.

Slåtter/Hösta ängen

 
Längst ner i trädgården har vi en äng med klippta gräsgångar. I alla år har min sambo slagit ängen med röjsåg. Jag läste att när man slår med röjsåg slits alla fina ängsblommor upp med rötterna och ogräs gynnas. Så idag har jag slagit ängen med lie. Så kul och rogivande. Lien fanns i huset och är så vackert sliten. Jag hann precis slå färdigt innan regnet kom. Ha en bra dag!

Linneskåp/Förvaring

 
Idag har jag äntligen städat mitt linneskåp. Det blev en hel del att skänka bort,en del att tvätt att tvätta. Lakanet på bilden ska bli gardin. Jag har själv ritat och broderat monogrammet, förklädena är ärvda och troligtvis broderade av min mammas mostrar, de hade inga egna barn. Gamla ärvda koffertar använder jag som förvaring. Hattasken fick jag av min snälla väninna Inger. Tack! Skåpet var den första gamla möbel jag köpte det är 28 år sedan.

Kaprifol & Stockrosor

De blommor som dominerar i min trädgård just nu. Jag plockade in en stor bukett kaprifol igår. Vädret tillåter oss inte att njuta av doften ute några längre stunder.

Rosor

Fotografierna är inte tagna i år då vädret har varit riktigt dåligt ur rosen synpunkt.

Släktforskning

 
För några år sedan visste jag mycket lite om min släkt. Jag tog kontakt med olika släktingar som alla var snälla och tillmötesgående, lånade ut fotografier och dokument. Fotografierna har jag samlat så att jag ser dem varje dag. Gamla dokument har också sin charm eller hur?

Ännu ett underbart gammalt kök

1910

Semester


Trädgårds snäckor

 
Efter många års letande fann jag mina trädgårdssnäckor till slut, min morfar hade sådana snäckor i sin trädgård. Snäckorna hade han tagit med sig hem ifrån "sjön", han var sjöman. Jag fann mina snäckor i en antikaffär, hade nästan gett upp hoppet när jag hittade dom.
 
 

Mormors bukett

 
Mormor brukade plocka buketter med ringblommor och "gubbaskägg" dvs munkrenfana. Buketten väcker doftminnen till liv. Ha en bra dag!

Katter&Pelargoner

Två saker jag tycker mycket om.
 

Minne från Sicilien

Jag tog skott ifrån denna underbara växt när vi var på semester. Jag har skotten i växthuset och sköter om dom väldigt noga. Drömmen är att klä ett av räckena på altanen med växten som ju får planteras i kruka och övervintra inomhus.

Brukshusen i Bromölla

Vacker miljö. Stockrosor och gamla hus är en klassiker.

Shabby chic/gammal trasa

 Jag fick en resväska av en avlägsen släkting. Resväskan stod på vinden i en övergiven släktgård där ingen bott på över 60 år den innehöll bla denna vackra bysthållare.Shabby chic.......
 
 
 

Mina "ordinarie" höns

Det är svårt att fotografera höns och få dem tillsammans på bild. Här är mina "gamla" hönor och tupp. De är så tillgivna och duktiga värper gödslar och äter upp skadeinsekter. Listan över deras förtjänster kan göras låååång. 

Städning av hönsgården

En gång om året gräver jag bort det översta skiktet jord dvs gödsel i hönsgården. Hönsen älskar när det är "nygrävt" då kommer maskar och annat gott fram. Idag städade jag för att kunna göra en minihönsgård i den stora hönsgården åt mina nya kycklingar. Färgerna på mina nya kycklingar är gul/vitprickig, svart/vitprickig, lax,pärlgrå, tvärrandig.

Lykta

En av de få nya saker som jag har och tycker om. Den är ny men samtidigt speciell tycker jag.

Citrus på "sommarkollo"

 
 
 
 
Mitt citrusträd älskar att komma ut på altanen på sommaren. Temperaturväxlingarna gör att det blommar. Blommorna doftar ljuvligt och för tankarna till Italien.

Lantligt kök

!
Vackert lantligt kök

Ny skönhet

Stockros som frösått sig i rosenrabatten. Visst passar den in?

Lavendula

Min nya dvärgkochin kyckling, som har fått sitt namn efter engelsmännens benämning för pärlgrått, lavender dvs lavendel. I kvällsljuset ser hon ljuslila ut, så vacker. Min sambo och jag åkte till Ljungbyhed och köpte fem
dvärgkochin kycklingar i olika färger. Lavendula var dyrast tvåhundrakronor. Många nya färger på höns blev det. Kvinnan jag köpte kycklingarna av tyckte att jag betedde mig som ett barn i en godis affär. En sån och en sån, det låg nog en hel del i det påståendet.
 

Pepparkaksformar mitt i sommaren

Det gäller att passa på när tillfälle ges. Fina gamla formar en krona styck.

Fler loppisfynd

På min tur förra söndagen gjorde jag fler fynd som jag lovade att visa. Kakburken fick jag av mamma. Mormor hade en likadan. Lite skillnad mot dagens förpackningar.

Äggställ


Jordgubbsaft

Igår plockade jag jordgubbar hos min dotter som blev till saft. Det väcker barndomsminnen = sommar hos mormor! Griffeltavlan fann jag i en antikaffär för en vecka sedan, 70 kronor som hittat tycket jag. En sak jag länge varit på jakt efter

Favorit perenn

En sorts Veronica som är ett dikesfynd, nyansen är perfekt till de rosa rosorna.

Vi har en Tiger i trädgården!

Vår snälla katt ute på jakt.

Naturens under!

En av mina rosor, med en oinbjuden snyltgäst.

Klockor

 
Mina gamla "rovor" alla är trasiga men så vackra ändå.

Morfars kopp

 
Morfar drack sitt kaffe i en speciell kopp vit med blå prickar. Gissa vad jag hittade på loppis ÄNTLIGEN morfars kopp men i tekopps version. På fatet har prickarna blekts precis som på morfars kopp. Koppen ståtar nu på mitt slagbord och jag njuter av känslan den sprider. Priset var 10 kronor men värdet kan inte mätas i pengar. Jag är så glad. Jag fann en sak till på loppis idag men den visar jag en annan dag.
 

Ett underbart vackert hus!

 
Idag har jag och min mamma varit på nostalgitripp i Tyringe där mina morföräldrar bodde. Det underbara huset vi råkade passera är så fint. Grindarna var den perfekta inramningen lagom rostiga och shabby.
 

RSS 2.0