Gravsmyckning

Idag har vi smyckat våra gravar. Var och hämtade granris i skogen nedfallna granar finns det gott om efter stormen Simone.
Ivetoftakyrka

Lapptäcke

Lapptäcket börjar att ta form. Alla hjärtan slumpvis utlagda. Jag ska tråckla in fållen på, sedan sy fast för hand. Pilligt arbete som tar tid. Fortsättning följer. Ha en skön kväll!

Nya plåtar

Idag hämtade vi våra nya plåtar till kakelugnarna och vedspisen. Vi blev så nöjda, tänk att det fortfarande finns så duktiga hantverkare. Plåtarna ser ut som de funnits där alltid, precis som det ska va.
Passar perfekt.
Nytt projekt. Ett mönster jag sparade när min dotter var liten men aldrig hann med.

Vintage kanin

Kaninen har fått kläder, vintage kofta som ska få "nya" knappar.Jag har en hel ask gamla glasknappar som kommer till användning nu. Jag tycker inte att röda knappar passar på koftan. 
 
Ny klänning, marmelucker med gammal spets autentiskt gulnad såååå shabby. 
 

Kanin

Nu är min kanin färdig det roliga återstår, att göra kläder.
 
Dockklänning inköpt på loppis för en femma passar precis. Klänningen får bli förlaga till kaninklänning.

Höst

 
Vackert med löv, men arbetsamt.
Ros i höstskrud.
Höstbukett. Ha en bra dag!

Kakelugn

Vi har två likadana kakelugnar, den ena har fungerat i de 18 år vi bott i huset. Vår andra kakelugn murade vi om när vi renoverade huset men den har ändå aldrig fungerat. Det visade sig att det var ett gigantiskt kajbo i skorstenen. Vi fick problemet åtgärdat och idag premiär eldar vi. Vi kan nu sitta vid brasan även i vårt matrum. Lyxigt.
 
Livskvalite!
Detalj med rosor.

Vad tror ni?

 
Med den fina boken och några söta tyger hoppas jag att det ska "flytta" in några söta kaniner i mitt hem!

Sekelskiftesbröllop

Utställning på biblioteket i Sölvesborg.
Underbar klänning!
Släpet
Bild på dottern i familjen. Elin Skude.
 

Åby skola

Här gick min sambos far i skola. Skolan är så vacker med en gul matta av höstlöv runtomkring. Min svärfar fick mycket stryk i skolan bara för att han var fattig, vilken tur att tiderna förändras.
En bit längre bort ligger en flock "lurviga"kossor och myser.

"Mini höns"

Mina kycklingar har utvecklats till "mini höns". Jag trodde de skulle bli enfärgat svarta, de har blivit spräckliga eller vattrade som min väninna säger. Varje fjäder ser ut som om den handmålats. Det är svårt att göra dem rättvisa med ett fotografi.
Min nya grönsaksbädd. Jag har redan sått vintersallad, rose´sallad, salladslök och vattenkrasse alla lämpliga för höstsådd. Impecta säljer nu fröer som är speciellt lämpade för höstsådd. Jag sådde även sallad i växthuset, tänk om man kunde skörda salladunder vintern.
Vitlök som som planterats för några veckor sedan har redan skjutit upp skott. Jag köpte dyr sättlök men den har inte kommit upp. De här plantorna kommer från en vanlig "affärsvitlök".

Älskade katt

Min underbara katt Spooky som tittar ut över sitt revir. Hon är en gatukorsning men i mitt tycke den vackraste katten. 
 
Nu sträcker jag mig?
Till sist lite höstmys. Bakade två valnötsbröd ikväll.

Spånkista

 
Förra veckan köpte jag en mindre spånkista att ha min stickning i. Kistan passade precis för ändamålet jag blev så nöjd.
Tights i ullgarn och en basker som precis påbörjats.
Handsmidt handtag, så vackert. Allt var inte bättre förr men en hel del saker som tillverkades var vackrare och mer hållbara.
Från sidan. Finns det någon som kan göra spånkistor nu för tiden?

Kökshjälp

Idag har jag bakat tillsammans med mitt barnbarn. En liten äppelkaka och två stora.
 
 
Visst blev den lilla äppelkakan fin. 

RSS 2.0