Droppar

Snödroppar och sagobok som handlar om regndroppar. När jag var barn trodde jag att sagan handlade om snödroppar.
Boken fick min mamma i gåva 1947. Min dotter har skrivit sin signatur i boken.
Bilderna är underbara och påminner om Elsa Beskows.
 
Boken har jag ritat av kalkerat av många gånger vid mormors köksbord.
Ett kärt minne.

Ägg

Mina hönor värper små ägg men med en viss skillnad i storlek som man ser på bilden. Jag stekte pannkakor till kvällsmat de blev alldeles saffransgula eftersom mina höns är frigående och har tillgång till massor av godsaker gräs insekter mm.
Det gäller att passa på när det finns egna ägg att använda. Nu ska jag låta äggen ligga kvar i redena, önskar mig kycklingar till påsk!
Camelian helt utslagen.
Knoppar som sväller långsamt.

Trädgårdsdrömmar i februari

Frön från trädpionen sparade jag på ett fat i växthuset under hösten. Idag har jag bötlagt fröna och ska plantera i jord om några dagar. Fröna är vackra i sig och bomman magisk.
Min trädpion växer mitt i ängen. Tänk en vildäng full av trädpioner. Fortsättning följer.

Mer Ripple

Jag har börjat virka på en filt, det är jättekul att virka ripplemönster. Jag har virkat 30 cm, filten ska vara 150 cm när den är klar. Man får inte ha bråttom. Krukan är mitt senaste loppisfynd från Gefle.
Kamelia knopp som snart slår ut, den tar sån tid på sig.

Singlad boll och raggsockar

Jag har stickat andra paret raggsockar, inte så svårt som det ser ut. Hjälp av min snälla väninna och drops instruktionsvideo. En singlad gammeldags boll har jag gjort av restgarn, instruktion hittade jag på youtube.
Solrosbullar bakade med surdeg. Recept på surdeg från Mandelmanns bok Självhushållning på Djupadahl en bok  jag rekomenderar varmt. Ha en bra dag!

RSS 2.0