Kameliadrömmar!

Kamelian är i mitt tycke en av de allra vackraste blommorna som finns! Jag har försökt odla kamelior i många år och det har slutat med att de dör efter ett par år, men glädjen av att få njuta av denna vackra blomma mitt i vintern när inget annat blommar är så stor att jag fortsätter att försöka gång på gång. 
Några gamla bilder att njuta av. I år har jag ett ynkligt exemplar av kamelian med två blomknoppar, slår dom ut ska jag visa er. Ha det gott!!

Nu börjar det!

 
Första pelargonblomman, semesterminne från Mallorca. På Mallorca växte pelargonen som häck.
Lyckoklövern spirar fint, väntar på de första blommorna. 
Jag har gjort egen tacokrydda, så lätt att göra. Jag tycker att den tacokrydda man köper dominerar för mycket så nu ska jag prova egen blandning istället. Jag använde mig av receptet nedan med en viss modifikation.
 

Tacokrydda (ca 2 dl)

2 msk chiliflakes

1 msk lökpulver

1 tsk vitlökspulver

2 tsk paprikapulver

3 msk spiskummin

1 msk havssalt

1 tsk farinsocker

1 tsk oregano

1 tsk svartpeppar

1 tsk cayennepeppar

2 msk maizenamjöl

Mortla de kryddor du har hela och blanda med de malda. Smaka gärna av lite. Häll över i en vacker burk och njut. 

 

 

Vinterliv

Kvällarna under vintern spenderar vi oftast framför kakelugnen. Vårt hus har inte isolerade golv så att elda är inte bara mysigt utan ofta nödvändigt. Kakelugnen håller värmen i ett dygn efter att vi eldat i den som ett stort element,smart konstruktion de visste vad de gjorde förr.
Jag virkar på min pläd lite i taget sakta men säkert växer den fram. I min "leklåda" har jag lagt några av mina urblåsta ägg.
Kycklingarna växer och frodas, svårt att fånga dem på bild de är så snabba. Ha det bra!!!!

Alla hjärtans dag!

Jag önkar er alla en hjärtlig;) alla hjärtans dag!!! Jag har blåst ur mina gröna ägg, alla utom fyra stycken som ligger under en ruvvillig höna. Vi får väl se om äggen var befruktade? Hängde upp äggen i ett ris av syrenkvistar, svårt att göra färgen rättvisa på bild men de är jättevackra.
Vi firar födelsedag i familjen så det blir kalas igen. Första snödropparna har fått komma in dagen till ära. Ha det bra!!!!

En känsla av påsk!

Idag har vi äntligen hämtat hem våra nya kycklingar, sex aracuana och två welsumer. Aracuanan är en sk grönvärpare medan welsumer lägger bruna stora ägg.
 
Welsumer kycklingarna var ett impulsköp :).
En av varje, lika bedårande båda två.
Gissa vad? Jag fick arton aracuana ägg, jag blev sååå glad, de är så  fina. Nu ska jag blåsa ur ägg så det står härliga till att ha i påskriset. Ha det bra!!!!!

RSS 2.0