Lite av varje

Vi fick en persika på det ena av persikoträden, vi delade den och åt med andakt. Persikan smakade så gott men doften var kanske det bästa, solmogen persika, en helt annan division än de man köper i affären.
En glimt av mitt färdiga lapptäcke. Jag hittade tyg att fodra med samma tyg som jag kantat med för 20kr på loppis. Gör man ett lapptäcke är ju tanken att det ska göras av rester.

Magisk anemon

Höstanemonen är en av mina favoriter, "silvriga" knoppar och en underbar rosa färg. Nu omfamnar de min verandaingång.
Stor bukett på köksbordet.
Katterna tycker nog att det är i varmaste laget, de får turas om att ligga i favoritstolen.

Lappar

Trots värmen kliar det i fingrarna att göra någonting praktiskt när jag är ledig. Mormor hade ett  lapptäcke när jag var barn, enkelt uppbyggt av trekanter. Sagt och gjort jag började igår att klippa ut tygbitar och sy ihop. 
Tygerna är mestadels rester sedan tidigare projekt och några köpta för ändamålet på Panduro i vintras. Jag hittade en liten duk på loppis för 10kr det blommiga ljusa tyget, det blev startskottet. Solhatten har fått komma fram i värmen och fyller sin funktion.
Min syhörna, gammalt möter nytt. Mormors gamla symaskin är numera sybord.

Naturmaterial

Ett besök i byggnasdvårdsbutiken på Öland resulterade i linoljesåpa, trävax till nya köksbänken vi beställt.
Borstarna köpte jag i en mysig butik i Löttorp, billigt dessutom. Jag gör ett försök att plastbanta mitt hem så mycket som det går. Ironiskt nog är ju förpackningarna till de naturliga produkterna i plast.
 
 
En butik som helt klart är värd ett besök.
Särbönor på nya skärbrädan, så vitsigt! Ha en bra dag.
 

Vi firar!

Sommartårta med hallon och tårtbotten som vi bakat med egna ägg, lyxigt. Vi firar sommaren och våra nya kycklingar.
Fem kycklingar fick vi tre gula och två svarta.
Jag hoppas på att få några ljusa hönor då jag har mest svarta höns. Tuppen är vit så chansen måste ju finnas.
Det är två hönor som samsas om kycklingarna, de har turats om att ruva äggen och nu hjälps de åt med de små. Hela hönsflocken verka tycka att det är väldigt spännande med nytillskottet, de lämnar inte hönsgården och turas om att bekanta sig med de små. Tuppen är så stolt att han nästan spricker.
 

Öland

Favorit strand med Blå Jungrfun i bakgrunden.
Barnen har byggt olika formationer med ölandsstenen. Våra barn älskade denna strand när de var små, stenstranden inbjuder verkligen till kreativitet.
Här ser man "vår" stuga där vi tillbringat åtskilliga somrar.
Smultronställe, många fina minnen.
 

Parken på Drottning Victorias Vilohem

Tanken med parken var att skapa en plats för stillhet och kontemplation. Hon lyckades med den intentionen den kära drottningen. Siluetter, en liten familj.
Orangeri med plats för att sitta och mysa om vädret inte tillåter utevistelse. Samma vackra färgsättning går igen överallt.
Altanen och en svensk palm, nej jag menar ormbunke!
Kaffegrotta a la Öland.
Ytterligare ett hus med rum att hyra som ligger lite längre in i parken.
Sist men inte minst bild på de 10-tal Mullbärsträd som planterades på 1800-talet.
 
Många av de gamla trädmadamerna ligger ner och man har täckt över rotvältan och låtit dem fortsätta att leva, det älskar jag. Träden är knotiga och täckta med mossandet är en alldeles speciell känsla att vandra i det silade ljuset av en liten mullbärsskog.
Två träd ligger inslingrade i varandra. Mullbären är vita och smakade gott. Troligtvis tar inte fåglarna de vita mullbären kanske för att de knappt syns. Jag åt en hel del av de goda bären som ska vara så nyttiga. Efter ett samtal med trädgårdsmästaren när jag berättade att jag skulle försöka plantera några  bär sa hon, jaså du är en sån det är jag med. Jag fick löfte att ta skott så nu har jag ett 10-tal mullbärssticklingar i växthuset.

Drottning Victorias vilohem/hotell

Vi har bott på Drottning Victorias vilohem på Öland. På bilden drottningen själv så stilig.
Vårt rum låg i flygeln och var nyrenoverat för två år sedan. Alla rum har kakelugnar.
En annan vy.
Utsikt från rummet. Parken visar jag en annan dag.
Vår lilla flygel, visst är färgsättningen på huset underbar. Där handuken hänger det är vårt badrum.
Salongen.
Biblioteket. Jag kan varmt rekomendera detta hotell. Underbar miljö, fantastisk mat, lugn och ro.

Man måste prova!

Idag har jag testar Afghancrochet corner to corner. Lite grovt garn och för liten virknål det får bli en dockkudde. Poängen är att jag lärt mig, tittat på youtube hur enkelt som helst och dessutom roligt. Jag har köpt BabyMerino garn från Drops som ska bli en pläd i naturfärger, det är därför jag testar olika tekniker.
Jag har gjort min första vitlöksfläta dock hade jag bara sju stycken lökar men man måste ju börja någonstans.
Jag är så glad för all skörd jag får, hallon plockar jag massor.

Äggpanik

Idag har jag bakat rulltårta med egen hallonsylt och två tårtbottnar. Våra hönor värper helt fantanstiskt bra just nu vi får 4-5 ägg om dagen. Idag var jag tvungen att baka så att några av äggen gick åt. Tårtorna ska jag ha till senare tillfälle, en till min mans födelsedag och en för att fira sommaren! Våra dvärghönsägg brukar jag räkna som ett halvt ägg, det går alltså åt dubbelt så många som vanligt. I bakgrunden skymtar några apelsinkvistar, jag har beskurit mitt lilla apelsinträd idag.

Semester

I eftermiddag går jag på semester, det firar jag med en bukett luktärter!!!!! Första buketen för i år så vackra och doftar underbart. Ha en bra dag!

Gertrude Jekyll

Kanske någon har missat den engelska trädgårdprofilen Gertude Jekyll, som är en av mina förebilder. I denna bok har jag funnit inspiration som jag tydligen lagrat i minnet. När jag tittar i min trädgård finns det rabatter som påminner om bilder från boken.
Gången vid veranda entren påminner mig om en engelsk brokig rabatt.
En underbar bild med pastelfärgade stockrosor.
Grönsaker och blommor blandat, så vackert men också funktionellt. Man slipper bar jord och sparar därmed ogräsrensning samtidigt som man tar vara på all plats i rabatterna.
Vitlöksskörd. Vitlöken som blev av min utsädeslök så fina och stora. Två stycken ska jag så igen till hösten.
 
 
 

Purpur o vitt

The Bishop, en ros vars färg är svår att återge på bild, mörkt purpurfärgad blir min beskrivning. The Bishop är min stolthet då plantan kommer ifrån en överblommad kvist jag tiggde mig till av en arbetskamrat. Rosen är ovanlig 500kr hade plantan betingat vid inköp. Som ni ser tog skottet sig och är nu en liten buske.
Vitt kungsljus granne med biskopen i rabatten, jag tycker de kompletterar varandra perfekt. Kungsljuset mitt går också i purpur.
Fingerborgsblomma med purpurfärgade fräknar.
Sicilienminne, jasminoides padorea.

Trädgårdstitt

Madame Plantier är en riktig skönhet, med en doft av citron. Tyvärr har rosornas knoppar vissnat av allt regnande. Vi glädjs ändå åt alla de vackra rosor som blommar.
Stockrosorna har börjat att blomma. Mina stockrosor härstammar ifrån Helsingör där jag plockade fröer för många år sedan.
En glimt av köksträdgården.

RSS 2.0