Redo för advent

Min adventsljustake. Brickan köpte jag för många år sedan, jag tycket fortfarande mycket om den. Nytt för i år är de små porslinsskyltarna med siffror på. Kottarna kommer från naturen.
Vi är redo för advent, all extra belysning behövs i vintermörkret. Ha en bra första advent!!!

Nya bänkskivor

Denna veckan har "vår" duktiga snickare varit här och bytt bänkskivor. Vi hade vita laminatskivor tidigare som efter närmare 20 år sett sina bästa dagar. Vi blev så nöjda. Jag behandlade bänkskivorna med trävax från byggnadsvårdsbutiken på Öland, köte vaxet i somras på semestern.
Köksblandaren Glittra från ikea passade perfekt in i köket. Efter mycket googlande valde jag Glittra som faktiskt var den billigaste blandaren, ibland är less moore.
Lingonkransar på de fina skåpen min man gjorde förra sommaren. Nu börjar det att bli lite julstämning här i huset. Hur har ni det?

Fair Isle knitting

För några år sedan var denna söta tröja på Lanlivs framsida. 
Nu försöker jag kombiera tre mönster för att göra en sådan tröja. Jag har själv ritat ett mönster som liknar bildens mönster. Ett litet projekt så här i juletid. Mönstret påminner om Fair Isle stickning.
Vi får se om tröjan blir klar till jul? Ha en bra kväll!!!!
 

Pandoras ask

I den här fina asken ligger mitt gamla änglaspel. 
Här ser ni alla delar till änglaspelet, inte kan man tro att det ska bli komplett.
Min mor tror att spelet kommer ifrån morfars föräldrahem, det kanske var den enda julprydnad de hade på den tiden. Jag tänder mitt änglaspel med andakt och njuter!!! Ha en bra dag!
 

Söndagsnytt!!!!l

I helgen besökte jag Murarebackens antikaffär igen. Titta vad jag fann helt oplanerat ett impulsköp, en gammal gaslykta såååå fin, kunde inte låta bli. Gick dit för att köpa en annan sak som jag ska visa senare och kom hem med denna skönhet. Nej jag var hemma en vända med mitt första fynd och så tänkte jag, en sådan lykta hittar jag aldrig igen.
Välvt handblåst glas med ojämnheter som silar ljuset så vackert. Det bästa av allt den är gedigen gammal med all denna patina.
Ser ni den fina porslinsplattan bakom ljuset. Tom ljudet när jag öppnar luckan är underbart.
Jag har svärtat vedspisen i helgen eftersom vi använder den flitigt på vintern blir den matt och sliten. Jag lagar mat på spisen vintertid, det är en riktig trotjänare.
Mormors gamla plättjärn har fgått komma fram igen. Lev väl, var rädda om er och varandra!!!

Ljusglimtar

Mitt apelsinträd bär frukt som håller på att mogna.
Små glädjeämnen under denna mörka årstid.
Trädet fungerar även som insynsskydd. 
En chiliplanta får övervintra på verandan. Frukten håller på att mogna tyvärr har någon gnagt lite på spetsen.
Växterna gör mörkret lite lättare att uthärda. Idag blir det fredagsmys!!!!!!

Som en rysk docka!

Det visade sig att kudden närmast i bild inehåll två kuddvar till, inte första gången jag hittar ett bolster innuti ett annat, men två.....
 
Mitt bonusbolster kanke det vackraste av dem alla, det blev rent och fint efter tvätt, visar en annan dag (ska ha ett bolsteruppehåll nu jag lovar).
Det innersta kuddvaret det ska jag inte spara lite för blekt och slitet. Men jag har inte slängt det än.... Ha det bra i höstrusker!

Dax igen!

I helgen fyndade jag 2 nya bolster igen 20 kr stycket. Kunde inte låta bli trots att jag precis gjort färdigt de jag köpte i sommar. Kan man bli bolsterberoende? Jag tror det. så nu vet ni vad jag ska göra imorgon dvs tömma bolster på fjädrar. Ha en bra kväll!!!

Min blogg

Det här med bloggen och så!

 

Jag har funderat hit och dit på vad min blogg betyder för mig, om det är ett bekräftelse behov eller vad? Jag läser för tillfället en bok som heter Vägra följa John i den står det att man ska/bör blockera allt negativt nyhetsflöde. Jag tror att läsa andras bloggar ger mig ett positivt flöde, för med heminredning följer ofta det här med att se det lilla i tillvaron ta till vara på det som är positivt osv. Jag har alltid älskat att skriva men har haft svårt att våga pga Jante osv som vi väl alla har att brottas med. Bloggen har gjort att jag vågat ge mig ut i cybervärlden med mina inlägg samtidigt som jag fortfarande inte vill att personer i min närhet ska läsa bloggen, bara min familj och mina bästa vänner. Under tiden jag skrivit så har jag börjat känna fast mark under fötterna och blivit modigare och modigare.

 

Om man binder ett rep runt en elefantunges ben och fäster repet vid en påle i marken, lär den sig att den bara kan röra sig inom ett begränsat område.  Många år senare som en kraftfull vuxen elefant, håller den sig kvar inom samma begränsade område när ena benet är fäst vid pålen trots att den har kraft att slita upp ett helt träd med rötterna. Den har betingats att acceptera den påtvingade begränsningen. Deepak Chopra

 

Så när vi går utanför den betingade begränsningen vår så kallade comfort zon så utvecklas vi.

Kontentan av detta inlägg blir att jag kommer att fortsätta blogga och njuta av de positiva flöden det ger mig både i min egen och andras bloggar.
 
Fånga dagen!!!!!
 
 
 
 

Tjuvpynta

Idag har jag köpt lite nya blommor till mitt hem. Jag köpte sådana blommor som hör julen till, tjuvstartar lite grann, kan inte låta bli de är så fina.
Den gamla terrinen fick hysa två stycken cyklamen.
Ett vitt hjärta till dörren fick också följa med hem, kunde inte motstå. En sån dag har jag haft, en bra dag. 

Murarebacken antik/loppis

 
Idag har jag varit i min favorit affär igen, bakom disken står fina Ritva som har affären. En mysig trevlig och inspirerande affär i Sölvesborg.
Min dotter fick välja sina egna födelsedagspresenter, här botaniserar hon bland alla fina saker.
Fler vackra saker.
Jag rekomenderar verkligen ett besök i affären där finns bara fina saker och väldigt bra priser.
Jag kan drömma mig tillbaka och njuta av bilderna, det blir många besök i denna affär framöver.
Min dotters fynd idag. De söta barnskorna är så bedårande, många saker var bättre förr. Ha en skön löragskväll!!!!

RSS 2.0